Hagyományos torták

Torták állandó kínálatomból

Torták, melyek könnyed mousse rétegeket, selymes ganache-okat, izgalmas ropogós textúrákat, vagy éppen sűrű gyümölcspüré rétegeket rejtenek magukban. Megalkotásuk során a textúrák játéka mellett figyeltem az ízek összecsengésére, harmóniájára, ezzel olyan tortákat készítve, melyek egész biztos mosolyt csalnak az ünnepeltek arcára.

dió-sárgabarack-étcsoki-rum torta

Választható méretek:

Részletes leírás

Piskótája a diótól illatos, melyet már előzetesen megpirítottam, ezzel kicsalogatva a magból az íz és illatanyagokat.

A piskótán vékony baracklekvár réteg lapul, melynek különlegessége abban rejlik, hogy friss barackból főztem, s főzése során a cukor mellé egy kis vaníliás cukrot is csempésztem.

A lekvárrétegen csücsül a rumos, diós krém, mely selymes és lágy textúrájával teszi kedvessé a desszertet. Erre egy vékony, roppanós étcsokoládés réteget fektettem melybe ropogós diós morzsát szórtam. Ha választanom kell, azt hiszem nekem ez a kedvenc részem a tortából.

A ropogós részt lezártam még egy réteg rumos diós krémmel, amire a második diós piskótát fektettem. Ezt követi a habos diómousse, melynek különlegessége, hogy a mousse-hoz használt 100%-os diópasztát is magam készítettem. Ebbe a rétegbe zárásképpen elrejtettem egy sárgálló barackzselét, mely enyhe fanyarságával kedves lezárása desszertemnek.

Allergének: tej, tojás, glutén, diófélék, földimogyoró, vanília

Fehérnugát-mogyoró-csokiropogós torta

Választható méretek:

Részletes leírás

A könnyed piskótán ropogós csokoládés réteg fekszik, majd ezt követi a selymes és lágy fehérnugát mousse.

Az olajos magok védjegyével rendelkező krém tökéletes harmóniát alkot a torta másik izgalmas ízével, a pörkölt törökmogyoróval. Ez egy habos, könnyed mousse réteg, melybe törökmogyorópralinét rejtettem, ezzel méginkább gazdagítva ízét.

Allergének: tej, tojás, glutén, diófélék, földimogyoró, vanília

habos háromcsoki torta

Választható méretek:

Részletes leírás

Alul kakaótól illatos, csokoládés piskóta fekszik, melyre habos, étcsokoládéval dúsított krémet helyeztem.

Ezt követi a sorban a tejcsokoládéval gazdagított, lágy mousse réteg, melyre a színek megfelelő sorrendjének figyelembe vételével fehér piskótát készítettem.

A torta felső rétege pedig nem más, mint a fehércsokolával készült mousse, mely fehérségével finoman zárja a színsort.

Az étcsokoládé finoman keserű érzete, a tejcsokoládé lágysága, és a fehércsokoládé édessége tökéletes ízharmónia alkotva teszik teljessé a desszertet.

Allergének: tej, tojás, glutén, diófélék, földimogyoró, vanília

GM, LM habos háromcsoki torta

Laktóz- és gluténmentes változat

Választható méretek:

Részletes leírás

Alul kakaótól illatos, csokoládés piskóta fekszik, melyre habos, étcsokoládéval dúsított krémet helyeztem.

Ezt követi a sorban a tejcsokoládéval gazdagított, lágy mousse réteg, melyre a színek megfelelő sorrendjének figyelembe vételével fehér piskótát készítettem.

A torta felső rétege pedig nem más, mint a fehércsokolával készült mousse, mely fehérségével finoman zárja a színsort.

Az étcsokoládé finoman keserű érzete, a tejcsokoládé lágysága, és a fehércsokoládé édessége tökéletes ízharmónia alkotva teszik teljessé a desszertet.

Allergének: tej, tojás, diófélék, földimogyoró, vanília

pisztácia-fehércsoki-eper torta

Választható méretek:

Részletes leírás

Az alsó piskótát ropogós pisztáciás réteg fedi, melybe egy leheletnyi sót tettem, ezzel méginkább kiemelve a pisztácia ízét.

Ezt követi egy habos, tejszínes krém, melyet fehércsokoládéval dúsítottam.
A következő a sorban a krémes eper mousse. E rétegnél fontos kiemelni, hogy az epervelő, mellyel a mousse-t ízesítem mindig frissen készül konyhámban.

A második piskótarétegen fekszik a habos pisztácia mousse, melyben a kisebb-nagyobb pisztácia darabok mosolyt csalnak arcodra.

Allergének: tej, tojás, glutén, pisztácia, földimogyoró, vanília

trüffel-csokihab-karamellropogós torta

Választható méretek:

Részletes leírás

A tortában két habos, csokoládés piskóta bújik meg, s közöttük lapul legalul egy vékony, karamellás-csokoládés ropogós réteg, ami játékos textúrát ad a tortának. Ezen krémes és lágy, étcsokoládés trüffelréteg fekszik, végül pedig a könnyed csokoládé mousse, mely a trüffellel és a vékony karamell réteggel kedvesen harmonizál.

Allergének: tej, tojás, glutén, diófélék, földimogyoró, vanília

citromos túrókrém-málna torta

Választható méretek:

Részletes leírás

A lyukacsos piskótára selymes, krémes és lágy citromkrémet fektettem, s közepébe elrejtettem egy pirosló, sűrű málnazselét.

A túrómousse habos, könnyed szerkezete a citrom héjától még még frissebbé, még könnyebbé válik.
A második piskótaréteget borítja a málnával dúsított túróhab, mely finomsága abban rejlik, hogy a málnalekvárt egy kis vaníliás cukorral gazdagítva főztem illatosan finomra.

Allergének: tej, tojás, glutén, diófélék, földimogyoró, vanília

GM, LM citromos túrókrém-málna

Laktóz- és gluténmentes változat

Választható méretek:

Részletes leírás

A lyukacsos piskótára habos-könnyed túrómousse került, mely a citrom héjától még még frissebbé, még könnyebbé válik. Közepébe elrejtettem egy pirosló, sűrű málnazselét.

A második piskótaréteget borítja a málnával dúsított túróhab, mely finomsága abban rejlik, hogy a málnalekvárt egy kis vaníliás cukorral gazdagítva főztem illatosan finomra.

Allergének: tej, tojás, diófélék, földimogyoró, vanília

mangós sajttorta

Választható méretek:

Részletes leírás

Alapja egy különleges, apró morzsaszemekből összeálló, vajtól illatos keksz, melynek textúrája már önmagában elvarázsol.

Következő rétegét egy krémes, lágy, kakaóvajjal és leheletnyi fehércsokoládéval dúsított sajtkrém képezi.

Végezetül pedig tetejét koronázza a mangó édességétől és a citrom fanyarságától mosolygó zseléréteg.

Allergének: tej, tojás, glutén, diófélék, földimogyoró, vanília

málnás csokitorta (tej-, glutén- és cukormentes)

Választható méretek:

Részletes leírás

Brownie alapjának karakterét a pörkölt törökmogyoró adja, mely páratlan illatával is ékesíti a desszertet.

Szerkezete a csokoládétól lágy és szaftos, édessége pedig a xilittől ízes. 

Tetejét frissen főzött málnalekvár koronázza, mely pirosságával élénkíti a desszertet.

Allergének: tojás, diófélék, törökmogyoró, kakaó, vanília

Scroll to Top